Brontec wordt onderdeel van Decat Energy Technics – samen sterker voor de toekomst!

PERSBERICHT

Decat Energy Technics breidt verder uit door de overname van Brontec uit Aalter

11 oktober 2016

Decat Energy Technics breidt zijn activiteiten uit door de overname van het installatiebedrijf Brontec uit Aalter.

Decat Energy Technics is een Belgisch bedrijf, met vestigingen in Pervijze en Brugge, actief als installateur van elektrotechnische installaties en HVAC installaties. Hierbij staan zij in voor de studie, de uitvoering, het beheer, de opvolging en het onderhoud van deze installaties. Als installatiebedrijf met erkenning klasse 7 functioneert Decat als een technische integrator -dienstverlener.

Brontec is eveneens een Belgisch bedrijf, met vestiging in Aalter, en is een totaalaanbieder in de uitvoering van technieken, met een uitgesproken passie voor duurzame energietechniek. Brontec stelt circa 40 ervaren medewerkers tewerk en realiseert een jaaromzet van ruim 4 miljoen EUR.

Beide familiebedrijven hebben een trackrecord van meer dan 20 jaar zonder één dag economische werkloosheid. De combinatie zal worden geleid door Lieven Decat. Lard Vanobbergen, bedrijfsleider en eigenaar van Brontec, wordt commercieel directeur en is ook verantwoordelijk voor groei en innovatie.

Lieven Decat, General Manager van Decat Energy Technics:

“Door de overname van Brontec, groeit Decat Energy Technics uit tot een groep van ca. 200 werknemers. De combinatie haalt voor 2016 een omzet van ruim 21 miljoen EUR. We mikken op een duurzame groei in het belang van onze opdrachtgevers en medewerkers.

Zowel Decat Energy Technics als Brontec waren al een tijd op zoek naar een samenwerking om hun activiteiten te versterken. Door de overname van Brontec uit Aalter komt er een bijkomende geografische verankering in een belangrijke regio. Ook inhoudelijk komt er voor Decat een technische versterking. Brontec staat voor een totaalaanpak in technieken, maar heeft een sterk team met bijzondere expertise in koeltechnieken en HVAC, plus een ruime ervaring in het uitvoeren van onderhoudscontracten op maat van de klant.”

Lard Vanobbergen, de nieuwe commercieel directeur van Decat Energy Technics:

“De technologische complexiteit van energietechnieken en HVAC wordt alsmaar groter. Ik ben zeer blij dat onze 40 expert medewerkers de krachten kunnen bundelen met het team van Decat. Samen zullen we uitstekende totaal dienstverlening kunnen leveren aan onze klanten en dit in een steeds groter geografisch gebied. De match tussen de 2 bedrijven en culturen is perfect. Ik kijk ernaar uit samen met Lieven dit mooie bedrijf verder uit te bouwen”.

Door de overname vergroot de groep zijn capaciteit met een al even ambitieuze uitbreiding van kwaliteit. Decat Energy Technics kan hierdoor sneller antwoorden op de stijgende vraag naar meer complexe, grote en innovatieve installaties. Met een doorgedreven focus op energiebesparing kan een reële economische meerwaarde gecreëerd worden bij bestaande en nieuwe klanten.

Decat Energy Technics, waarin Saffelberg Investments in 2015 een belangrijke participatie nam, biedt een totaalaanpak van technieken voor de markt van residentieel en professioneel vastgoed, en voorziet deze projecten van licht, lucht, water, stroom, warmte en koude. Ze gaat steeds op zoek naar de meest optimale installatie, met de beste service voor de klant, én binnen de afgesproken timing. Daarenboven wordt al jaren ingezet op de implementatie van innovaties zoals bv. opslag van stroom, maar ook van warmte en koude. Decat beschikt naast een eigen bordenbouw, over een afdeling die de bouw van hoogspanningscabines voor zijn rekening neemt. Op die manier kan de klant rekenen op een verticaal geïntegreerd totaalpakket.

Belangrijk is de verdere geografische uitbreiding van de groep: naast de bestaande sites Pervijze, Brugge en Aalter komt er ook een nieuwe uitvalsbasis in Ternat en een groot makkelijk bereikbaar centraal distributiemagazijn in Oostende. Deze laatste wordt volgend jaar al in gebruik genomen. Zo bouwen we aan een volledige dekking langsheen de E40, en worden we een van de belangrijkste dienstverleners in Vlaanderen.

Voor meer informatie:

www.decat.be

brontec.be

 IMG_8699

Persbericht Decat 11 okt 2016

Share on Facebook
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *