Micro-WKK

Wkk of warmtekrachtkoppeling

Brontec NV heeft intussen een jarenlange expertise opgebouwd in toepassingen met kleine warmtekrachtkoppelingen. Brontec installeert micro-wkk’s tussen 4 en 50 kw elektrisch vermogen.

Brontec NV is eveneens distribiteur voor België voor de hoogwaardige producten van 2G Home (www.2G-home.de) en werkt samen met cogen green in Vlaanderen (www.cogengreen.be)

Wat is een warmtekrachtkoppeling of micro-WKK?

Een WKK is een compacte elektriciteitscentrale voor een gebouw waarbij, in tegenstelling tot bv. de koeltoren bij een grote centrale, ook de vrijgekomen warmte in het gebouw wordt gebruikt. Je kan het dus gerust ook zien als een verwarmingsketel die meteen ook stroom produceert. Een micro-WKK kan je vandaag doen draaien op vele soorten brandstoffen. De meest voorkomende zijn vandaag aardgas of stookolie, maar ook toepassingen op biogas, biomassa en koolzaadolie zijn vandaag haalbare opties.

Waarom een warmtekrachtkoppeling?

  • met de huidige energieprijzen is het heel logisch om zelf een belangrijk deel van je stroomvraag te produceren
  • nu investeren is je tijdig voorzien op stijgende energieprijzen
  • alles wijst er op dat gasprijzen zich zullen stabiliseren tov elektriciteitsprijzen. Dure stroom met goedkoper gas = economische hefboom
  • een wkk maakt stroom wanneer je warmte nodig hebt, en dit aan kleinere en constante vermogens. De netbelasting met dergelijke toepassingen is zeer gering.
  • grote maatschappijen investeren vandaag niet meer in nieuwe centrales. Tijd voor kmo’s om op kleinere schaal wel te investeren in compacte en private centrales.

Don’t!

  • overdimensioneren is voor een wkk project uit den boze. Juist of iets te klein dimensioneren is de boodschap
  • een wkk is geen stroomgroep. Eiland werking kan maar vergt een aangepaste opstelling en de wkk zal steeds maar een deel van de nodige stroom kunnen leveren.
  • een wkk moet steeds worden voorzien van een thermisch buffer, dit om voldoende en stabiele draaiuren voor de wkk te verzekeren. Veelvuldige start/stops zijn niet goed voor een wkk opstelling. De technologie is gebouwd om zoveel en continu te draaien.

Do!

  • zorg voor een online monitoringscontract bij uw wkk. Zorgen weg en draaiuren verzekerd.
  • Laat uw WKK project uitvoeren door specialisten. Een WKK is geen gewone verwarmingsketel en heeft aldus een zekere specialisatie nodig. Brontec heeft deze specialisten in huis!

Leest u graag eens een volledige uitleg in verband met micro-WKK en zijn mogelijke toepassingen. Kijk dan op www.microgen.be!2g-energietechnik-g-box-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>