Zoeken naar rendement wkk

 
 
rendement wkk
Luminus investeert in nieuwe warmtekrachtkoppeling voor een nog duurzamere Gentse stadsverwarming.
Goed voor een extra rendementswinst van 3% voor de nieuwe WKK. Naast de investering in de nieuwe WKK en de warmtepomp heeft Luminus ook een oude opslagtank voor olie omgevormd tot een warmtebatterij van 45, miljoen liter warm water aan 95C, goed voor een capaciteit van 120 MWh warmte. Deze thermische buffer laat toe om de warmtevraag los te koppelen van de elektriciteitsvraag wat de flexibiliteit en het rendement van de WKKs verhoogt.
Ontdek hoe een WKK je energiefactuur verlaagt Enprove.
Dit is berekend op basis van het referentierendement of het te verwachten rendement van een goedwerkende WKK. Bij zon WKK mag je rekenen op een rendement van 30% voor elektriciteit en 50% voor warmte. Aangezien deze rendementen niet altijd en overal haalbaar zijn, worden haalbaarheidsstudies uitgevoerd om het potentieel van een WKK te onderzoeken. Verloop van een haalbaarheidsstudie. Een haalbaarheidsstudie start vanuit een reëel warmteprofiel, d.w.z. van een kwartuur profiel van een jaar. Dit is niet altijd mogelijk en soms moet men het stellen met data van een beperkte periode of met een simulatie. Uiteraard hoe realistischer het uitgangspunt, hoe betrouwbaarder het resultaat. Bovenstaande grafiek geeft een goed voorbeeld weer van een geschikt warmteprofiel, gebaseerd op een reëel gasprofiel op uurbasis gecorrigeerd voor een ketelefficiëntie van 90%. Vervolgens wordt een jaarbelastingsduurcurve JBDC opgesteld, zoals hieronder weergegeven. Deze grafiek toont het aantal draaiuren per thermisch vermogen op jaarbasis. Zo zie je in de grafiek dat er een vraag is van 1000 kW warmte gedurende ongeveer 4000 uren per jaar. Het aantal draaiuren van een WKK is belangrijk om een goede en continue werking van de WKK te garanderen.
Warmtekrachtkoppeling.
Met WKK wordt gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee ook de uitstoot van CO 2 gereduceerd en bespaart u in harde guldens. Rendement: Bij conventionele systemen wordt de benodigde elektriciteit in elektriciteitscentrales, met gebruik van fossiele brandstoffen, opgewekt en via het openbare elektriciteitsnet aan klanten geleverd. Zelfs de moderne elektriciteitscentrales hebben maar een rendement van 60% omdat veel warmte verloren gaat via koelwater en de schoorsteen. Zo warmt de atmosfeer op, wat onnatuurlijk is.
WKK in zorginstellingen: een geslaagde combinatie! architectura.be.
Dit is, als het ware, de fine-tuning. Een onderhoudscontract zorgt ervoor dat het grote onderhoud periodiek wordt uitgevoerd en dat de herstelling van een eventueel defect spoedig gebeurt. Zo blijft het energetische rendement van de WKK gedurende de levensduur van de installatie hoog.
WKK: thermisch en elektrisch omzettingsrendement Energiesparen. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
WKK met interne verbrandingsmotor. Het thermisch omzettingsrendement ε th en elektrisch omzettingsrendement ε elek voor een WKK met interne verbrandingsmotor hangen af van het elektrische vermogen P elek van de WKK en het type brandstof.: Voor WKKs met een elektrisch vermogen onder 5 kW of boven 5000 kW worden deze omzettingsrendementen vastgelegd in functie van de brandstof.
Stroom oogsten volgens de Cummins methode Cummins Europe.
Cummins Care Europe. Transparency in Supply Chains. Stroom oogsten volgens de Cummins methode. Stroom oogsten volgens de Cummins methode. Gasgenerator HSK78G beleeft wereldprimeur in glastuinbouw. Het Belgische bedrijf Varegro gebruikt een Cummins HSK78G-gasgenerator om zijn bloeiend tuinbouwbedrijf in het West-Vlaamse Oostrozebeke van energie te voorzien: een wereldprimeur voor deze gasmotor. Varegro, een bedrijf dat al meer dan 15 jaar fruit en groenten verbouwt en zo is uitgegroeid tot een van de grootste exportbedrijven van België, koos voor de pas geïntroduceerde HSK78G om in deze energie-intensieve faciliteit te kunnen profiteren van een warmte-krachtkoppeling WKK. De WKK levert thermische en elektrische energie, waarbij het CO 2 uit de uitlaatgassen wordt teruggewonnen voor de teelt in kassen met een oppervlak van in totaal 40.000 m2. De HSK78G-gasmotor heeft een elektrisch rendement van 442%, en spaart nog meer brandstof door restwarmte te benutten voor de productie.
Opleiding WKK-motoren: van Alternator tot Zuiger met extra aandacht voor Bio-WKK, Rendementen en Smering 5-6 november 2019 ZORG.tech.
We zijn te gast bij een Tomerel, een modern glastuinbouwbedrijf die zijn splinternieuwe WKK van Centrica Business Solutions ter beschikking stelt voor deze opleiding. Deze WKK-installatie was eerder dit jaar ook te zien in een reportage op Kanaal Z. 12u00: Ontvangst lunch aangeboden door Centrica Business Solutions. 12u45: Rendement van Motoren Deel 1 Jacob Klimstra Consulting. 15u00: Rendement van Motoren Deel 2 Jacob Klimstra Consulting. 16u30: Voorstelling WKK-project Paul Vos, Centrica Business Solutions. 16u45: Van theorie naar praktijk WKK-bezoek. 17u30: Bezoek aan de Kas van Tomerel Fam. BTW: 165 leden / 250 niet-leden Halve dag-tarief. Locatie: Tomerel Pauwstraat 147, 9120 Melsele. Parking ter plaatse / shuttle naar station van Melsele voorzien. WKK-motoren en bio-WKK. Woensdag, 6 november ENERIA, Overijse. Daags erop hebben we dan dé klassieker van onze WKK-cursus: de opleidingsdag over motoren. Ook op deze cursusdag kunnen we rekenen op de deskundigheid en het enthousiasme van Jacob Klimstra. In een 5-tal uren worden de deelnemers bijgeschoold tot semi-motoren-kenners. De open gezaagde motor van ENERIA is daarbij van belangrijke didactische waarde. Daarnaast hebben we aandacht voor de impact van smeeroliën op de prestaties van de gasmotor.
Opleiding WKK-motoren: van Alternator tot Zuiger met extra aandacht voor Bio-WKK, Rendementen en Smering 5-6 november 2019 ZORG.tech.
De wijze van opstelling van een installatie is ook van belang in verband met de afhankelijkheid van het totaalrendement van de buitentemperatuur. Ook heeft de mate van condensatie van het uitlaatgas een duidelijke invloed op het rendement. Na het volgen van deze cursus heeft de deelnemer een veel beter inzicht in de mogelijkheden voor een aanvaardbare rendementsbepaling. We zijn te gast bij een Tomerel, een modern glastuinbouwbedrijf die zijn splinternieuwe WKK van Centrica Business Solutions ter beschikking stelt voor deze opleiding.
Vervanging WKK verhoogt rendement bij ViskoTeepak COGEN Vlaanderen.
Vervanging WKK verhoogt rendement bij ViskoTeepak. ViskoTeepak in Lommel is een van de marktleiders in de productie van verpakkingsmaterialen voor vleeswaren. Om hun energie-efficiëntie te verhogen en de impact van hun productie op het milieu te verminderen, werd al in 2007 de stookplaats aangepast en een performante WKK-installatie geïntegreerd. Na 10 jaar werd de WKK vervangen door een nog efficiëntere motor.
WKK of brandstofcel: wat is het voordeligst?
Wat is een warmtekrachtkoppeling? Een warmtekrachtkoppeling is een systeem dat zowel warmte als elektriciteit opwekt uit één brandstof. Dat kan op basis van aardgas. Een belangrijke voorwaarde voor de installatie van een warmtekrachtkoppeling is dat er voldoende warmtebehoefte én stroombehoefte moet zijn. Pas wanneer deze voorwaarde vervuld is, is de aankoop van dit toestel ook effectief interessant. Een micro-WKK voor particulieren. Tegenwoordig kan je ook thuis een warmtekrachtkoppeling laten installeren. Geen reuzegroot toestel, maar een compact apparaat dat weinig plaats inneemt. Het principe van de restwarmte bij een micro-WKK. Het grote voordeel van een warmtekrachtkoppeling bij je thuis is dat je geniet van een uitzonderlijk hoog energierendement. De warmte die ontstaat gaat in grote elektriciteitscentrales vaak verloren als restwarmte. Een WKK-installatie gebruikt deze restwarmte voor de verwarming en voor het opwarmen van het kraantjeswater. Daardoor behaalt dit toestel een rendement dat dubbel zo hoog ligt als wanneer elektriciteit en warmte los van elkaar worden geproduceerd.
Warmtekrachtkoppeling wkk: meer rendement, lagere kosten.
Wij rekenen verschillende oplossingen door en bespreken de mogelijkheden die het beste aansluiten bij uw vraag. Met een duurzame oplossing voldoet u aan de milieueisen én brengt u de operationele kosten gegarandeerd omlaag: meer rendement dus! Warmtekrachtkoppeling: slimme keuze. Een warmtekrachtkoppeling wkk is een slimme manier om warmte en elektriciteit te produceren.

Contacteer ons